96 faizi sudan ibarət olan xiyar orqanizmdə su balansını saxlamağa və həzmi yaxşılaşdırmağa kömək edir.
Xiyarın kalorisi də azdır – 100 qrama cəmi 16 kalori, ona görə də tərəvəz çəkisinə diqqət edən insanlar üçün idealdır.
Bu tərəvəzdə həmçinin qan laxtalanması, görmə, sümük sağlamlığı və dəri üçün lazım olan K, C, A vitaminləri, maqnezium, kalium və fol turşusu var.
Eyni zamanda, xiyarların əks göstərişləri var, Xüsusilə, bəzi insanlarda allergik reaksiya riski var – qaşınma, səpgi, şişkinlik.
Həddindən artıq xiyar istehlakı həzm sistemi həssas insanlarda şişkinlik və köp əmələ gətirə bilər. Xiyarın tərkibində olan K vitamini qan durulaşdıran dərmanların təsirini azalda bilər.
Bıstrovun fikrincə, rasionunuza xiyarın normada daxil edilməsi sağlamlığa böyük fayda verə bilər. Ancaq bədənin fərdi xüsusiyyətlərini nəzərə almaq da vacibdir./BAKU.WS
- Gecə Modu
- Ana səhifə
- Statistika
- Mənbələr
- Reytinq
- Hava
- Valyuta