“Balqabaq mövsümdənkənar sağlamlığı dəstəkləyə biləcək bir çox vitamin və mikroelement ehtiva edir”
Medianews.az xarici mediaya istinadən xəbər verir ki, bunu diyetoloq İrina Popkova bildirib.
Mütəxəssisin sözlərinə görə, balqabağın tərkibində görmə və selikli qişaların sağlamlığı üçün çox vacib olan A vitamini, immunitet sistemini gücləndirən C vitamini, həmçinin hüceyrələri zədələnmədən qoruyan K və B vitamini, çoxlu kalium, maqnezium və dəmir var.
Diyetoloq əlavə edib ki, balqabaq həzmi və toxunulmazlığı dəstəkləyir, bu da soyuq mövsümdə ARVI-yə müqavimət göstərməyə kömək edir. Bundan əlavə, bu məhsulun tərkibində olan kalium qan təzyiqini normallaşdırır və ürəyin işini dəstəkləyir.
Popkova balqabağı müxtəlif yeməklərdə – şorbadan tutmuş sıyıqlara və yan yeməklərdə istifadə oluna bilən universal məhsul adlandırıb.
Lamiyə