Bu gün, 15:55
Mütəxəssislər uyğun vaxt və temperaturda qaynadılmadan bağlanan turşuların ciddi xəstəliklərə səbəb ola biləcəyini bildirib.AvroMedia.az xəbər verir ki, paslanmış qablarda turşuların qaynadılması qadağandır. Qaydalara əsasən, şüşə qablar 15-20 dəqiqə qaynadılaraq sterilizasiya olunmalı və qapaqları yenilənməlidir.Əks halda turşuların tərkibində yaranan botulinum bakteriyası ağır qida zəhərlənməsinə səbəb ola bilər.Botulizm toksini 80 dərəcədə 10-30 dəqiqə və ya 100 dərəcədə 10 dəqiqə qaynadılmaqla məhv edilsə də, uyğun olmayan şəraitdə saxlanılan qidalarda çoxalır.скачать dle 12.1
- Gecə Modu
- Ana səhifə
- Statistika
- Mənbələr
- Reytinq
- Hava
- Valyuta