AZ

Çərəzləri bu şəkildə yemək ZƏRƏRLİDİR 

Çərəzlər - zəngin tərkibi baxımından orqanizmin gündəlik vitamin və mineral tələbatını, eyni zamanda, beyinin təbii yağlara olan ehtiyacını ödəyir. Tərkibindəki lif, vitamin, mineral və antioksidantlar bir çox xəstəliyə qarşı qalxan rolunu oynayır.
 
Moderator.az xəbər verir ki, dietoloq Mariyat Muxina qızardılmış qoz-fındıqları ən sağlam olanı adlandırıb. Emal zamanı onlar yalnız bədən üçün qiymətli maddələri itirmir, həm də təhlükəli olanları toplayırlar. Qızartma zamanı vitaminlər və yağlar sözün əsl mənasında “yandırılır”, əvəzində kanserogenlər əmələ gəlir.
 
Qurudulmuş qoz-fındıq yemək ən yaxşısıdır. Daha yaxşı həzm üçün meyvələr 1-2 saat suda isladılır. Bu yolla siz toxumaların bərpası və əzələ kütləsi üçün maksimum protein, ürək üçün vacib olan yağ turşuları, həmçinin B vitaminləri, maqnezium və kalium əldə edə biləcəksiniz. 
 
Fındıqların tərkibindəki lif bağırsaq funksiyasını dəstəkləyir. O, həmçinin "pis" xolesterinin səviyyəsini azaldır və qan şəkərinin səviyyəsini normallaşdırır.
 
Həmçinin tibb elmləri doktoru “Moskva 24” telekanalı ilə söhbətində  əks göstərişləri xatırladıb : alovlanma zamanı pankreatit, qastrit və digər mədə-bağırsaq xəstəlikləri olan məhsula allergiyanız varsa, qoz-fındıq yeyilməməlidir. 
 
 
Seçilən
72
49
moderator.az

10Mənbələr