Quru ərik, şokolad, halva və bişmiş alma qocalıqda ürək sağlamlığını qorumağa kömək edəcək.
BAKU.WS xəbər verir ki, bu barədə "Moskva 24" telekanalına açıqlamasında dietoloq Yelena Solomatina məlumat verib.
Onun sözlərinə görə, quru ərik kalium mənbəyi hesab olunur - ürəyin normal fəaliyyəti və qan təzyiqinin aşağı salınması üçün lazım olan mikroelementlərlə zəngindir.
Gündəlik qəbul üçün optimal nisbət 3-4 ədəddir.
"Yaşlılar ürək sağlamlığı üçün qoz halvası yeyə bilərlər. Tərkibində iltihab əleyhinə təsir göstərən omeqa-3 yağ turşuları var. Əlavə olaraq, gündə orta hesabla bir və ya iki çay qaşığı kifayətdir.
Digər sağlam məhsul tünd şokoladdır. Üstəlik, tərkibindəki kakao faizi nə qədər yüksəkdirsə, bir o qədər yaxşıdır.
"Tünd şokoladda ürək-damar sisteminə yaxşı təsir göstərən güclü antioksidantlar var.
Eyni zamanda fayda əldə etmək üçün gündə sadəcə bir dilim tünd şokolad yemək kifayətdir.
Dietoloq qeyd edib ki, qocalıqda iki orta bişmiş almanı darçınla yemək də faydalıdır. Darçın insulin müqavimətini azaltmaq qabiliyyətinə malikdir - yüksək şəkərin iltihaba səbəb olduğu və ürək-damar ağırlaşmalarının inkişaf riski yaratdığı bilinir.